Attiva il lessico - Kurz italštiny na Sicílii (LN1–LN3) - úplní začátečníci a mírně pokročilí

Chcete si s námi prodloužit léto? V září se společně vydáme na severní pobřeží Sicílie do příjemného rodinného minikempu Il Cicero.

Oproti jiným našim zájezdům je tento kurz koncipován jako pobytový, tedy bez programu. Prostě koupačka a italština!

Kdo chce, může se s námi vypravit vlakem (cca hodinku) do historického pobřežního města Cefalú, případně lze absolvovat také výlet lodí na některé z Liparských ostrovů (Isole Eolie).

KURZ

V ceně kurzu (5200 Kč) je 12 lekcí á 90 minut v malých skupinkách, plus jedna 60 minutová konverzační lekce ve dvojici.

Kurz se hradí ihned při prihlášení kartou.

Lekce budou zaměřeny na slovní zásobu a její aktivní použití. Erisilda, Edoardo a Renata pro vás na lekce připraví zábavné a prakticky zaměřené materiály. Část lekcí bude věnována jak jinak než Sicílii.

Kurz je určen studentům, kteří nyní dokončují nebo dokončili naše kurzy LN1, LN2 a LN3. Na místě budete rozděleni do skupinek podle dokončené úrovně.

Vítáni jsou tak i úplní začátečníci  - pro ně otevřeme speciální skupinku LN1 a pojedeme úplně od nuly s naší učebnicí LN1. Prosíme úplné začátečníky, aby nám do poznámky k přihlášce připsali  "OD NULY" a vyberou z nabídky úroveň LN1. Ostatní, kteří již něco umí, vyberou svoji dokončenou úroveň - LN1, LN2, LN3.

Výuka v tomto kurzu svým gramatickým, lexikálním i konverzačním obsahem směřuje k vykonání standardizované jazykové zkoušky uznané MŠMT (CILS – mezinárodní zkouška z italského jazyka).


UBYTOVÁNÍ - hradí se přímo kempu

Ubytování je zde řešeno ve zděných bungalovech nebo v pohodlných mobilhomech. Kdo chce ušetřit, může si vzít stan. 

https://www.ilcicero.it/residence/

CENY (za osobu za noc včetně pobytové taxy):

1/ bungalov pro 2 osoby - 40 EUR

2/ mobilhome pro 4 osoby - 25 EUR (2 ložnice, 2 koupelny, obývák s kuchyňkou)

3/ bungalov pro 4 osoby - 32 EUR (2 ložnice - menší a větší, jedna koupelna, obývák, kuchyňka) 

4/ vlastní stan - cenu zjistíme na požádání

Můžete se přihlásit s někým, nebo jet sami. Pokud pojedete s někým, napište nám do poznámky, s kým a jak chcete být ubytováni. Pokud jedete sami - napište nám také, jaké ubytování preferujete. Je možné mít i jednolůžko - pak je cena dvojnásobná - například samostatný pokoj v mobilhomu stojí 50 EUR na noc, máte k němu i svoji koupelnu, jen obývací prostor sdílíte s obyvateli druhého pokoje.

Můžete s sebou vzít i nestudující doprovod (klidně i celou rodinu). Nestudující platí pouze ubytování v kempu a transfer z/na letiště.

Kemp má bazén, domky jsou umístěny v udržované zahradě. U kempu je malá silnička, kudy nic moc nejezdí, San Giorgio je klidná vesnička, je v ní několik restaurací, gelateria, bar, samoobsluha atd. Skoro žádní turisté! Pláž je hned přes silnici, patří kempu, je oblázkovo - píščitá, s výhledem na ostrovy.


LET

Poletíme s ČSA do Katánie, letenka je nyní něco přes 7 tis. s 8 kg příručním kufrem, lze připlatit za větší odbavené zavazadlo. Ze zkušenosti se ale vystačí i s tím příručním. Letenku si kupuje každý sám - ALE POZOR - vyčkejte pokynu z naší strany, až budeme mít naplněnou minimální kapacitu kurzu. Zatím nekupujte!!!  Rádi se zakoupením letenky pomůžeme, stačí říct - ideálně to rovnou napište do poznámky v přihlášce.


TRANSFER

Z letiště v Katánii do kempu pojedeme společně vlastním busem, platí se na místě cca 600-700 Kč jedna cesta, dle počtu osob.


VÝLETY a PROGRAM

Určitě podnikneme jeden společný (fakultativní) výlet - do krásného Cefalú, kam od kempu jede vlak. Dále je možné na místě domluvit výlety na Liparské ostrovy - Lipari, Vulcano, Stromboli. 

Lekce jsou plánovány denně 8-9:30 a 9:45-11:15 ale podle počasí s nimi případně různě budeme hýbat, kdyby nás zaskočil třeba déšť, budeme se učit některý den více, abychom si pak užili slunce na pláži. Nicméně září bývá na Sicílii velmi pěkné. V případě ošklivého počasí lze rozhodně na místě vymyslet jiný program než koupání, ale věříme, že bude krásně a užijeme si krásné pláže.


Také na místě domluvíme nějaké společné večeře i s lektory, se spoustou konverzace navíc :) Těšíme se!

Přihlásit se na Attiva il lessico - Kurz italštiny na Sicílii (LN1–LN3) - úplní začátečníci a mírně pokročilíObsazeno